Кошниците за въглища Weber® са улеснение при подреждането на горещите въглища за директно, индиректно готвене и опушване.
Директно готвене – храната се поставя директно над въглищата/брикетите. Температурата е висока между 200◦С-290◦С, а храната се пече не повече от 25 минути. Това готвене е най-близо до класическото разбиране за скара. Методът е подходящ за изпичането на стекове от месо и риба, кюфтета и бургери, наденички, зеленчуци, плодове, миди, скариди и др. При този метод може да използвате и чипс за опушване.
Индиректно готвене – храната се поставя встрани от въглищата/брикетите. Температурата е средна между 180◦С-200◦С, а времето за изпичане на храната е над 25 минути. По този начин може да приготвите цяла риба, пиле и пуйка, пуешки гърди, пилешки бутчета и крилца, цял картоф, пица, брауни и др. И при този метод може да подсилите вкуса с подходящ чипс за опушване.
Бавно готвене (slow and low)/опушване – храната отново се поставя встрани от източника на топлина, а температурата на готвене е ниска – около 90◦С-130◦С. Подходящ е за бaрбекюта на въглища и на газ. Печенето продължава 6-8 часа и е перфектно за приготвянето на ребра, голямо парче месо, цяло пиле. За този метод използвайте дървени парчета за опушване.
Кошниците за въглища Weber® се поставят на скарата за въглища на дъното на барбекюто. Напълнете кошниците със запалени въглища/брикети от Вашия уред за бързо и лесно разпалване. Готови сте за директно и индиректно готвене на Вашето барбекю.
Кошници за въглища
Комплект от 2 броя
Размер на кошницата - 7.87 х 9.14 х 36.07 cm
За директно, индиректно готвене и опушване
Подходящи за барбекюта на въглища Weber® с диаметър 47, 57 и 67 cm
Кошници за въглища Weber®
Х МОЛ БЪЛГАРИЯ ООД
Централен офис: София 1712, Младост 3, Блок 378
Имейл : [email protected]
Тел : 0887 377 200
COPYRIGHT © 2023 XMALL
Онлайн магазин От CloudCart
При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС